Acné IPL

Pijnloos
Effectief
Snel
Voordelig

Hoe werkt de acné behandeling? 

Aan ieder haarzakje zit een talgkliertje bevestigd die talg produceert om haar en huid soepel te houden. Helaas verstopt dit talg de opening naar de huid nog wel eens waardoor er acné bacteriën ontstaan (zoals de propionibacterium acnés), die prikkelende stoffen produceren en
ontstekingsverschijnselen oproepen. Ook huidschilfers kunnen zich hier schuldig aan maken. Rode knobbeltjes verschijnen, die na infectie met staphylococcus aureus ook etterige puisten en abcessen op gezicht en vooral op de rug kunnen vormen. De GEM-technologie va onze apparatuur geeft een straal af van geel, groen en rood licht dat in korte pulsen wordt afgegeven. Het geel/groene licht vernietigt de bacteriën, die de acné veroorzaken, terwijl het rode licht direct de overproductie van talg vermindert doordat het de ontstoken talgklieren laat krimpen. Daarnaast is het zo dat het licht door de huid wordt geabsorbeerd en daarbij komen zuurstofatomen vrij. Deze verandering in de gashuishouding is ongunstig voor de bacteriën omdat deze anaeroob zijn. Het is dus zeer effectief in het elimineren van huidontstekingen.

Welke vormen van acne zijn het best te behandelen? 

  • Acne Vulgaris: Deze vrij onschuldige vorm van acne komt het meest voor en wordt veroorzaak door verstopte haarzakjes die leiden tot pijnlijke puisten.
  • Acne Conglobata: Een zeer ernstige vorm van acne die vooral bij mannen voorkomt. Dit doordat deze door androgene (mannelijke) hormonen veroorzaakt wordt. De puisten zitten veelal onderhuids en lokaliseren zich vooral op rug, borst en billen maar ook op  het gelaat kan dit plaats vinden. 
  • Acne Rosacea: Ontstekingen en roodheid op gelaat, borst en hals. Deze vorm lokaliseert zich vooral op de wangen en neus en kan flinke pustels veroorzaken maar vooral roodheid in de huid. 

De behandeling

De behandeling is pijnloos en wordt alleen door de bacteriën opgenomen. Het heeft dus geen nadelig effect op het omringde weefsel. 

Wij zullen u voor de meest effectieve manier van de acne bestrijding de behandeling in kuurverband adviseren. Een kuur bestaat uit 6 behandelingen. De behandelingen vinden plaats om de 3 dagen. Daarna is het verstandig om iedere 6 tot 8 weken een onderhoudende behandeling te ondergaan.

IPL en medicijnen/ziekte 

Wij kunnen u niet behandelen bij medicijngebruik van o.a. Hormonen, corticosteroïden, bepaald lichtgevoelige medicijnen (zie de bijsluiter onder foto Sensibiliteit), maar ook huid- en/of aderontsteking, huidkanker kanker, open wonden, epilepsie, suikerziekte, zwangerschap en gebruik van “bruin zonder zon”. Deze en alle andere indicaties dient u ons te melden. Raadplaag bij twijfel altijd uw (huis)arts.

 

Kom langs voor een informeel, kosteloos, informatie gesprek !

Voor de prijzen klik hier