Couperose IPL

Pijnloos
Effectief
Snel
Voordelig

 

Wat is couperose?

Couperose is een huidafwijking die wordt gekenmerkt door een zichtbaar verloop van rode adertjes over het gelaat. In de meeste gevallen komt het voor op de wangen en neus.

Hoe ontstaat couperose?

Couperose is vaak genetisch bepaald en kan sterk beïnvloed worden door emotionele stress, grote temperatuurwisselingen, na een maaltijd of gebruik van alcoholische dranken. Tevens kan couperose ook veroorzaakt worden door stress, trauma of hormoonstoringen.

Een huid met couperose is over het algemeen zeer gevoelig. Veel mensen ervaren een warme gloed die zelfs als pijnlijk kan worden ervaren.

In het ergste geval kan couperose uitgroeien tot rosacea, ook wel Acné rosacea genoemd.

Welke huidtypes zijn te behandelen?

De behandeling is alleen geschikt voor lichte huidtypes. Ook mag u niet onder de zonnebank of in de zon. Donkere huidtypes bevatten teveel pigment, waardoor eventueel pigmentvlekken kunnen ontstaan.

Wat doen de lichtflitsen?

De lichtflitsen werken alleen op oppervlakkige spinnaevus achtige bloedvaatjes die uit vele roodblauwe adertjes ontstaan (zijn kleine rode plekjes met kleine, uitstralende, spinvormige verwijde haarvaatjes). De verkleuring ontstaat door hemoglobineophoping in de microvaatjes (kleine bloedvaatjes). Ook een vermindering van collageen zorgt voor het dunner worden van de huid. Hierdoor worden verkleuringen storend en meer zichtbaar.

De lichtflitsen hebben 3 werkzame delen.

  1. De stuwingen in de adertjes worden opgelost waardoor de normale bloedsomloop weer wordt hersteld.
  2. De energie van de lichtflits wordt door de hemoglobine van de rode bloedlichaampjes opgenomen en de structuur van de blokkade wordt hierdoor opgeheven. Na meerdere sessies lost de verkleuring volledig op.
  3. De productie van collageen wordt gestimuleerd, de opperhuid wordt hierdoor dikker en dit camoufleert de roodheid in de huid.

Als we de huid behandelen gebruiken we een golflengte van 480 tot 560 nanometer. Deze golflengte wordt door de hemoglobine in het bloed geabsorbeerd. Hierdoor stolt het bloed waardoor de adertjes dicht gaan. Het is wel noodzakelijk om de behandeling met enige regelmaat te herhalen om het meest optimale resultaat te bereiken.

Hoe ziet de huid er na de behandeling uit?

Direct na de behandeling zal de al aanwezige roodheid toenemen en nog intensiever lijken. Ook kan het behandelde gebied wat schrijnend aanvoelen. Het gecoaguleerde (gestold) bloed onder de huid kunt u zien als een soort 'korstje' onder de huid. Ongeveer 3 tot 4 dagen later zal dit weer afnemen en zal de huid lichter worden.

Pijn

Tijdens de behandeling voelt het alsof er een elastiek tegen de huid wordt aangeschoten. De gevoeligheid hiervan is per persoon verschillend. Het is niet nodig om de huid te verdoven.

Hoe vaak te behandelen?

De behandeling moet om de 2 weken herhaald worden, totdat het gewenste resultaat is bereikt. Uitgaan van 6 tot 10 behandelingen. Vervolgens is het raadzaam om de behandeling om de 6 tot 8 weken te herhalen.

IPL en medicijnen/ziekte

Wij kunnen u niet behandelen bij medicijngebruik van o.a. Hormonen, corticosteroïden, bepaalde lichtgevoelige medicijnen (zie de bijsluiter onder foto Sensibiliteit), maar ook huid en/of aderontsteking, huidkanker, kanker, open wonden, epilepsie, suikerziekte, zwangerschap en gebruik van 'bruin zonder zon'. Deze en alle andere indicaties dient u ons te melden. Raadpleeg bij twijfel altijd uw (huis)arts.

 

Kom langs voor een informeel, kosteloos, informatie gesprek !

Voor de prijzen klik hier