Definitief ontharen IPL

Snel

Oksels 5 minuten
Gehele Gezicht 10 minuten
Bikinilijn 10 minuten
Hele benen 40 minuten

Veilig

Een IPL behandeling is volkomen veilig! 

Voordelig

Voordelig definitief ontharen

Defenitief ontharen IPL

Om U een goed en eerlijk inzicht te geven in de voordelen, maar ook de mogelijke contra indicaties van deze manier van ontharen, willen wij U voorzien van onderstaande informatie.

Wat is IPL definitief ontharen ?
De voordelen
De eerste keer
Pijn
Waarom een verschillend aantal behandelingen ?
Haarkleur
Zon en de behandelingen
Scheren voor de behandeling
Op de dag van de behandeling
Na de behandeling
Ontharen tussen de behandelingen
IPL en medicijnen/ziekten
Veilig
Vlug

Wat is IPL definitief ontharen ?

IPL staat voor Intense Pulse Light en wordt ook wel "flitslicht ontharing" genoemd. Een IPL-flits geeft gedurende een aantal milliseconden een gepulseerde lichtflits af aan de huid. De lichtenergie, die hierbij vrijkomt wordt geabsorbeerd in de haarschacht. De kleurstof van het haar zorgt voor de geleiding van de warmte naar de wortel. Wanneer de kiemcellen in de haarwortel opgewarmd zijn, zal het haar compleet met de haarwortel loslaten van de voedingsbodem. Gemiddeld duurt het uitvallen van het haar 2 tot 4 weken. Dit haar komt dus ook niet meer terug !

Het haar heeft 3 fases, de groeifase, de rustfase en de uitvalfase. Tijdens de groeifase is het haar verbonden met de voedingsbodem. Het is dan ook alleen mogelijk in deze groeifase het haar mét de voedingsbodem te "vernietigen"... Tijdens de rust- en uitvalfase bevindt zich reeds een laagje cellen tussen het haar en de voedingsbodem en kan er een nieuw haartje worden aangemaakt. Per behandeling bevindt zich 10-20% van het haar zich in de groeifase en kan direct definitief worden aangepakt. Over het algemeen is dit een continue proces dat alleen verstoord raakt door bij voorbeeld harsen of epileren waardoor er een "slaapfase" ontstaat welke wel tot 1 jaar kan duren voor dat het haar weer gaat groeien.

Over het algemeen zijn zo'n 8 behandelingen nodig voor een goed resultaat. Soms meer, soms minder... Het eerste resultaat is meestal al na 3 behandelingen te zien ! De behandelingen dienen te worden gegeven met een tussenpauze van 4-10 weken afhankelijk van het te behandelen gebied. De totale behandelduur is dan ook 9 tot 15 maanden afhankelijk van de verschillende faktoren. Met een IPL behandeling kunt U tot zo'n 80-90% haar reductie komen. Om dit resultaat vast te houden adviseren wij om 1 x per jaar een onderhouds behandeling te boeken welke wij tegen een gereduceerd tarief zullen aanbieden.

De voordelen

Voor U betekent het nooit meer harsen, scheren, epileren of knippen van het overtollige haar. Weg met stoppels, jeuk, irritatie, ingegroeide haren van hars of epilady en op naar een ongekende "vrijheid"

De eerste keer

Omdat wij graag willen zien hoe Uw huid reageert op de behandeling, zullen wij tijdens het intake gesprek, dus vóór de daadwerkelijke behandeling, éérst een testflits uitvoeren. Na zo'n 15 minuten zal dan blijken of er ongewenste bijwerkingen zijn. Tijdens dit gesprek zullen wij U ook op de hoogte brengen van de totale kosten van de te volgen behandeling

Pijn

De gevoeligheid van de zenuwuiteinden in de huid varieert per individu en lichaamsdeel. Bijvoorbeeld het middelste gedeelte van de bovenlip is gevoeliger dan de buitenkant en de bikinilijn is doorgaans gevoeliger dan de benen. Het enige wat U zult voelen is een warme prikkelende tinteling vergelijkbaar met het gevoel van zonnebrand, als deze er al is...Het verdwijnt dan ook snel, meestal binnen enkele uren en is totaal niet hinderlijk.

Waarom een verschillend aantal behandelingen ?

Uit de praktijk is gebleken, dat cliënten waarbij het haar voldoende pigment bevat na gemiddeld 8 behandelingen tevreden zijn met het resultaat. In een enkel geval kan dit afwijken. Dit kan de volgende oorzaken hebben: man of vrouw, familie of ras, gezicht of lichaam, ziekte of gezondheid en zeker medicijnen of storingen in de hormoonbalans.

Haarkleur

Blond, rood of heel dun haar is minder succesvol te behandelen dan donker en dik haar. Donkere huidtypes (IV en V) moeten op lage machinestanden behandeld worden en in sommige gevallen is een goed resultaat moeilijker te bereiken. Als twee tot drie zorgvuldige testbehandelingen voldoende resultaat geven kan de totale zone behandeld worden. Er is een zeer klein percentage van klanten dat niet reageert op de behandeling om welke reden dan ook. Dit wordt na enkele behandelingen duidelijk, waarna wij adviseren om te stoppen.

Zon en de behandelingen

Minimaal 30 dagen voor de behandeling geen- of zo weinig mogelijk zonnebank en/of buitenzon wordt geadviseerd. Zonnen is geen contra-indicatie, maar hoe lichter de huid, des te meer energie er wordt opgenomen door de haarwortel, waardoor er minder behandelingen nodig zijn. U dient minimal 24 uur, maar liever enkele weken na de laatste behandeling te wachten alvorens U gaat zonnen. Tijdens de behandeling liever niet. Soms treedt er wat pigment-reaktie op waardoor de huid plaatselijk donkerder of lichter kleurt wanneer U weer in de zon gaat. Deze reakties verdwijnen over het algemeen na een langere tijd weer vanzelf. Indien blootstellen aan de zon onvermijdelijk is, adviseren wij U om een goede "sunblock" te gebruiken.

Scheren voor de behandeling

Een dag voor de behandeling (als Uw haar traag groeit, 3 dagen), dient U de te behandelen zone zorgvuldig te scheren (in het eventueel gewenste model). Dit voorkomt irritatie van de huid en geeft Uw ontharings specialiste een goed beeld van wat Uw wens is. Samen met Uw behandelende specialiste maakt U daar een exacte afspraak over. Indien U zelf niet in de gelegenheid bent om te scheren (bijvoorbeeld de rug), bieden wij U de mogelijkheid om dit voor een kleine vergoeding door ons te laten doen. Op de dag van de behandeling moet het haar net zichtbaar en voelbaar zijn. Als het haar te lang is, kan er wel worden bijgeschoren, maar dit geeft extra irritatie van de huid en een minder goed resultaat. Houdt U er rekening mee dat wij de behandeling niet uitvoeren als het haar te kort of echt te lang is. U bent dan wel een onkosten vergoeding verschuldigd.

Op de dag van de behandeling

Indien U in het gezicht behandeld wordt, breng dan géén make-up, lipliner e.d. aan. Als U Uw bikinilijn laat behandelen, zorgt U dan voor een witte slip, en bij de oksels een witte BH of hemdje.

Na de behandeling

In sommige gevallen kan er na de behandeling tijdelijk roodheid ontstaan. Dit verdwijnt vanzelf binnen 15 minuten tot een paar uur. Let op het gebruik van zeep en deodorant tot 24 uur ná de behandeling. In zeldzame gevallen kan er blaarvorming en/of pigmentverlies optreden als de pulsduur van de machine te lang is voor Uw huidskleur (huidtype VI en V). In dit geval staken wij de behandeling en behandelen wij met een speciale crème. Na de test zal dit overigens al duidelijk worden en zal dit alleen voorkomen in zéér uitzonderlijke gevallen.

Ontharen tussen de behandelingen

Het verwijderen van haartjes met pincet, touwtjes, harsen, Epilady of Satinelle of enig ander apparaat is uiteraard NIET toegestaan omdat U dan de haren verwijdert die juist de warmte moeten gaan geleiden. Uitsluitend met een scheerapparaat, -mesje of schaar mag U de boven de huid liggende haren weghalen. Dit mag zo vaak U maar wilt. Meld wel tatoeages of permanente make-up op gedeelten die behandeld gaan worden. Deze dienen wij af te dekken.

IPL en medicijnen/ziekten

Wij kunnen U NIET behandelen bij medicijngebruik van oa. hormonen, corticosteroïden, bepaalde lichtgevoelige medicijnen (zie de bijsluiter onder foto sensibiliteit), maar ook huid- en/of aderontsteking, huidkanker, kanker, open wonden, epilepsie, suikerziekte, zwangerschap en gebruik van "bruin zonder zon". Deze en alle andere indicaties dient U ons te melden. Raadplaag bij twijfel altijd Uw (huis)arts. Hormoonproblemen kunnen veroorzaakt worden door: pubertijd, zwangerschap, borstvoeding, menopauze, bijnieren en eierstokontsteking en kunnen nieuwe haarontwikkeling geven. Daarom zijn soms (na langere tijd) nabehandelingen nodig om het resultaat vast te houden.

Veilig

Een IPL behandeling is volkomen veilig. De lichtflits dringt tot slechts enkele millimeters in de huid. Alleen als er een haar zit wordt het licht omgezet in warmte en doet het aldus zijn werk. Er is geen geleiding naar andere weefsels en het is dus onmogelijk dat er andere zaken beschadigd raken

Vlug

Door het grote behandeldiafragma van onze professionele machines is het mogelijk om het gewenste huidoppervlak zeer snel te behandelen. Ons deskundig personeel doet de rest !

 

Maak snel een afspraak!

Voor de prijzen klik hier