Pigmentvlekken IPL

Pijnloos
Effectief
Snel
Voordelig

Pigmentvlekken behandelen met IPL

Pigmentvlekken kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Hormoonstoring, verkeerde zonproducten, huidtrauma of medicijnen kunnen mogelijke oorzaken zijn voor pigmentverschuivingen in de huid. Pigmentvlekken bestaan uit een ophoping van pigment in de huid en kunnen op het hele lichaam voorkomen. Ze zijn vaak het meest zichtbaar in het gelaat en op de handen. Die vervelende en niet fraaie vlekken kunnen nu uiterst effectief behandeld worden met onze IPL apparatuur.

Tijdens het intake gesprek zullen wij de vlekken beoordelen. Belangrijk is hierbij de oorzaak van de pigmentvlek. Bij twijfel zullen wij u ten alle tijden eerst doorverwijzen naar uw huisarts.

Een voorbeeld van pigmentvlekken die makkelijk te behandelen zijn, zijn ouderdomsvlekken. Deze komen voornamelijk voor het de handen en het gelaat.

Wat gebeurt er door het flitsen?

De energie van de lichtpuls wordt door de melanine van de pigmentvlek geabsorbeerd. Hierdoor worden de verbindingen tussen deze pigmentcellen opgelost en de melanocyten (pigment producerende cellen) worden verkleind. Hierdoor lijkt de vlek in eerste instantie donkerder na de behandeling. De cellen zijn door de behandeling dusdanig verkleind, dat ze door het celmembraan opgenomen kunnen worden en door het cytoplasma in de bloedsomloop terecht komen. Meerdere medische studies hebben deze behandelmethode gezien als de meest effectieve behandeling tegen pigmentvlekken. 

Na de behandeling

Direct na de behandeling zal de pigmentvlek donkerder kleuren en na enige dagen zelfs nog donkerder. Enkele dagen later begint de pigmentvlek te schilferen, het is belangrijk om hier niet aan te zitten. In het gelaat zal dit plaats vinden na ongeveer 5 dagen. Op de handen kan dit tot 14 dagen duren.

Nadat het korstje verdwenen is ziet u veelal een veel lichtere/roze huid. U dient voorzichtig te zijn met zonlicht! Na een aantal weken kunt u het resultaat zien. Soms is de huid nog wat anders van kleur, soms wat witter of roder. Dit trekt na enkele weken/maanden weer weg en krijgt de huid de normale kleur terug.

De behandeling vindt plaats om de 10 dagen. Er zijn slechts enkele behandeling nodig. Bij oppervlakkige pigmentvlekken ongeveer 4 tot 6 behandelingen en bij wat dieper gelegen pigment meerdere behandelingen.

IPL en medicijnen/ziekte

Wij kunnen u niet behandelen bij medicijngebruik van o.a. Hormonen, corticosteroïden, bepaalde lichtgevoelige medicijnen (zie de bijsluiter onder foto Sensibiliteit), maar ook huid en/of aderontsteking, huidkanker, kanker, open wonden, epilepsie, suikerziekte, zwangerschap en gebruik van 'bruin zonder zon'. Deze en alle andere indicaties dient u ons te melden. Raadpleeg bij twijfel altijd uw (huis)arts. 

 

Kom langs voor een informeel, kosteloos, informatie gesprek !

Voor de prijzen klik hier